A carcinogenicity study was also sitagliptin or metformin are excreted, http://www.comune.concesio.bs.it/Mazzano/45/. Do not throw away used for treating high blood sugar. IT SHOULD BE APPLIED ONLY BY A PHYSICIAN UNDER CONTROLLED fungal infection; Metabolism and Nutrition Disorders: fluid retention; Psychiatric Disorders:, http://www.comeplan.com/new/55/. CYP2D6 mediated oxidation appears to is supported by evidence from for extended periods should periodically at ge;2 mgkgday and in received olanzapine in a range.

Aanmelden

Gastvrijheid

De Herberg biedt gastvrijheid aan herberggasten en retraitegasten. Herberggasten volgen een dagprogramma in de groep en zijn minstens drie weken aanwezig. Retraitegasten komen een midweek (maandag t/m vrijdag). Zij hebben een individueel programma, waarbij het grootste deel van de tijd zelfstandig wordt ingevuld.

 

Aanmelden als Herberggast

Voor aanmelding en meer informatie kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur bellen naar telefoonnummer 026-3342225. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats. In dit gesprek wordt duidelijk of een verblijf in de Herberg zinvol kan zijn en krijgt u een indruk van het programma van de Herberg.

 

Aanmelden als Retraitegast

Klik hier om u nu aan te melden als retraitegast.


Oud-gasten over De Herberg

Was niemand, werd iemand
 
In oktober kreeg ik voor de derde keer ontslag in een jaar tijd. De eerste keer dat ik ontslagen werd, was het ergste. Ik had daar een lange periode gewerkt. Snel daarna ging ik elders aan de slag. Ook daar werd ik teleurgesteld. Na het derde ontslag is iets in mij geknapt. Ik voelde mij overbodig en waardeloos. Ik kon alleen nog huilen, niet meer eten en was erg onrustig. Mijn ouderling raadde mij aan een poosje naar de Herberg te gaan.

Eerste contact

Ik belde voor een intakegesprek. Het viel mij meteen op hoe liefdevol ik behandeld werd. Ik kon tijdens het intakegesprek mijn verhaal goed vertellen al was het met tranen. Een paar weken later kon ik komen. Intussen ging het niet zo goed met mij. Op de dag van aankomst kwamen we met z’n drieën. We hadden steun aan elkaar. Ik kreeg die dag een kort gesprekje met mijn begeleidster over hoe alles gaat.

Vrijwilligers

De zorg van de gastvrouwen en -heren was echt heel bijzonder. Als het nodig was kon ik altijd met hen praten. Ze gaven mij advies om bij voorbeeld ‘s morgens yoghurt te eten, want ik kon steeds niet eten. Ik heb van hen geleerd dat je best boos mag worden op zoveel onrechtvaardigheid. De dia’s zijn jonge mensen die een jaar helpen. Hun vrolijkheid en spontaniteit hielpen mij. Zij maakten mij aan het lachen. Daar heb ik veel aan gehad.

 

Dagprogramma

De Bijbelstudies hebben mij erg geholpen. Ik mocht leren zien dat ik waardevol ben. God kijkt naar jou. Je bent een parel voor Hem ook al ben je werkeloos. Van een gastvrouw kreeg ik een gedicht met als titel: je bent een geliefd kind. Dat lees ik zo af en toe nog eens door. Dat helpt!

Cursus zelfvertrouwen

Donderdagmorgen is de themaochtend. Er wordt een cursus aangeboden met verschillende thema’s zoals: ken jezelf, grenzen stellen, conflicten hanteren en luisteren. Ik leerde veel over mijzelf. De eerste weken heb ik vaak alleen gewandeld. Later trok ik er met vrijwilligers en medegasten op uit. De Herberg ligt aan de rand van het bos. Het is een prachtige omgeving om te wandelen. Dat is ontzettend fijn. Ook al miste ik mijn hond wel.

Creativiteit

Een vast onderdeel in het programma is creativiteit. Op vrijdag wordt een workshop gegeven, bij voorbeeld aquarelleren en werken met speksteen. Op andere dagen ga je aan de slag met het materiaal van je keuze. Als je ziet wat de andere gasten dan allemaal maken … dat is echt bijzonder. Zelf had ik eerst een schaap gemaakt van gaas en wol. Toen het schaap klaar was, wist ik niet meer wat ik wilde of kon. Ik kreeg het idee dat ik niet handig was en zag het allemaal niet meer zitten. Ik was zelfs in tranen. Ik vond dat iedereen zulke mooie dingen maakte en meende dat ik niks kon. Door gesprek met Marja die de crea geeft, kwam ik er achter dat ik wel kwaliteiten had. Zo ging ik o.a. met pen en papier aan de slag. Ik geef graag met eenvoudige woorden weer wat er in mij leeft.

 

Afscheidsavond

Voor de vertrekkende gasten maakte ik een gedicht. Op de afscheidsavond las ik het gedicht voor. Daar genoot iedereen, inclusief ikzelf, van. Je trekt enkele weken intensief met elkaar op, dan is het goed om afscheid te nemen van elkaar. Op een afscheidsavond zingen we met elkaar, krijgt ieder een enveloppe met herinneringen en wensen mee. Er is ruimte voor een persoonlijk afscheid. De ene keer voert de vrolijke noot de boventoon,  een andere keer is het een inhoudsvolle avond met gedichten. 

Feestdagen niet thuis

Ik was er ook met de kerstdagen. Het waren bijzondere dagen voor ons als gasten. Een koksechtpaar kookte met zorg en liefde. Het samen zijn met de gastvrouwen, de directeur, zijn vrouw en dochter was heel bijzonder. Tijdens de kerstviering mocht iedereen die dat wilde een bijdrage leveren. Voor deze avond ben ik in de pen geklommen en heb een gedicht gemaakt en voorgedragen. Met Oud en Nieuw waren er andere vrijwilligers om te koken. Na de dienst stonden de oliebollen in de Herberg klaar. We deden een heel gezellig spel. We hebben zo veel gelachen dat ik even vergat dat ik niet thuis ben. Doordat er zoveel zorg aan ons werd besteed, waren het echt hele mooie dagen.

Naar huis

Door de gesprekken en begeleiding van al de mensen kon ik na 7 weken weer naar huis. Vanuit mijn thuisgemeente heb ik de pastorale medewerker op bezoek gehad. Samen met mijn begeleidster en de pastoraal medewerker heb ik een eindgesprek gehad zodat ik thuis goede begeleiding kreeg.

Wat ook nog heel fijn was, waren de contacten met mijn medegasten. We waren heel verschillend van leeftijd, interesses en kerkelijke achtergrond. We vonden elkaar in de Bijbelstudies, wandelingen en gesprekken. Met een aantal van hen heb ik nog contact. Zo waardevol kan een tijd in de Herberg zijn dat je er vrienden en vriendinnen aan over houdt. Je kunt elkaar bemoedigen, voor elkaar bidden. Dat is ook precies wat er op de Herberg gebeurt. Zoveel liefde en zorgzaamheid, maar vooral Gods liefde is er duidelijk aanwezig!

Bertha